2012. március 30., péntek

Esküvői fotós árak

Az internetet böngészve azt tapasztaltam, hogy az esküvői fotósok nagyon különböző árakkal dolgoznak, és az árak nem mindig tükrözik a képek minőségét. Sok olyan fotós van, aki alacsony színvonalú munkát kínál drágán, de olyan fotósok is vannak, akik igen tetszetős képeket tudnak felmutatni, és mégis nyomott árakon dolgoznak.
Az esküvői fotós árak nem minden fotós oldalán vannak feltüntetve, és sokan trükköznek azzal is, hogy rejtett költségeket is beleszámolnak a díjszabásukba. Ilyen rejtett költség lehet az útiköltség, vagy az ha egynél több helyszínen kérnek a párok kreatív fotózást. Éppen ezért ezeket a költségeket még a foglalás előtt át kell beszélni, mert érhetik az embert kellemetlen meglepetések. 
Általában elmondható, hogy az esküvői fotózás díjszabása 50.000-200.000 Ft. között mozog, amely egy nagyon széles sáv, ezért érdemes jól szétnézni. Az esküvői fotós díja az esküvői költségek kb. 5-15%-át teszi ki, amely a munka jelentőségéhez képest csekély arány.
Sokan úgy gondolják, hogy nincs elég pénzük esküvői fotóst bérelni, de a szervezési költségek racionalizálásával, kisebb fotózási csomag igénylésével, esetleg egy kis alkuval ki lehet gazdálkodni ezt a díjat.
Rendezvényszervező ismerősöm érve szokott lenni a tavaszi, vagy őszi esküvő mellett, hogy ilyenkor olcsóbban lehet felbérelni szinte az összes esküvői szolgáltatót, mert nincs tele a naptárjuk - és ez bizony az esküvői fotósnál sincs másképp. Az utóbbi időben késő októberben is jó volt az idő, és ebben az időszakban akár negyedével is olcsóbban össze lehet hozni egy lakodalmat.
Az esküvői fotós árak a választás előtt tökéletesen megfelelnek kiindulási pontnak, de a döntés meghozatalában ne az árak kapjanak fő hangsúlyt. Az esküvőszervezés gyakran jár kompromisszumokkal együtt, és bizony az esküvői fotózásra szánt keretösszegben is meg kell állapodnia a pároknak. Igyekezzenek egy olyan összeget meghatározni, amellyel rugalmasak lehetnek. Ne csak az eszükre és a pénztárcájukra hallgassanak, válasszák inkább a szívüknek leginkább megfelelő esküvői fotóst. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.